11/16/2014

Közlenmiş Peynirli Patlıcan


Malzeme Listesi:

  • 4-5 tane çekirdeksiz patlıcan
  • 100 gram Kaşkaval Peyniri (ince rendelenmiş)
  • Yeteri kadar öğütülmüş karabiber, tuz
  • 1/2 çay kaşığı kadar rendelenmiş muskat (Hint Cevizi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

  • Patlıcanları fırında közleyin
  • Sıcakken, göbek kısımlarından boylamasına keserek, içlerini bir kaşık yardımıyla dikkatlice (patlıcanları fazla delmemeye özen göstererek) çıkarıp derince bir kabın içine alın
  • Peynir, baharatlar ve tereyağı ile birlikte iyice karıştırın ve harcı tekrar patlıcanların içine doldurun
  • Üzerine dilerseniz pul biber serpin ve 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Mutlaka sıcak servis yapın ;)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template