Malzemeler:
• Milföy
Kreması için:
• 1 kaşık dolusu nişasta
• 1 kaşık dolusu un
• 2 bardak süt
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• Yarım su bardağı şeker
• Yarım kaşık tereyağ
Milföyleri ikiye bölüp hafif pembeleşene kadar fırında pişiriyoruz.
Kreması içinse tüm malzemeleri katarak ocakta pişiriyoruz. Piştikten sonra ılınmaya yakın, yarım paket krem şanti ekleyip mikserle yaklaşık 10 dk karıştırıyoruz. (Bu krema tarifi tüm tatlılarda kullanabileceğiniz nefis bir tat) Soğuyan milföylerin arasına kremayı sürüp 2 saat kadar dinlendikten sonra pudra şekeri serpiştirip servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun ;)
1 yorum:
ne büyükü bir kolaylık bu milföy hamurları.her şekle giriyor.ellerine saglık.
Yorum Gönder